+386 1 589 0501 vega@vega.si

Data Video projektorji

Z data video projektorji lahko prikazujete sliko iz računalnika, DVD predvajalnika, videorekorderja, gibljive kamere, videokamere in drugih naprav, ki imajo vgrajene izhode za prikazovanje slike (RGB, DVI, HDMI, Video, S-video).

Najpogostejša osnovna ločljivost je XGA (1024 x 768) za predvajanje slike v formatu 4:3. V formatu 16:9 pa je najpogostejša ločljivost WXGA (1280 x 768). Za prikaz najkakovostnejše slike priporočamo, da izberete projektor z osnovno ločljivostjo, ki je enaka tisti, ki jo najpogosteje uporabljate.

Poleg korekcije trapezne slike in zoom objektiva imajo data video projektorji tudi funkcijo prikaza slike v sliki, zamrznitev slike in digitalni zoom. Prav tako lahko pri večini projektorjev upravljate tudi računalniško miško preko projektorjevega daljinskega upravljalca.

Čeprav je bila VEGA pionir na področju LCD projektorjev v letu 1989 z modeloma C1 in C2, se je leta 1998 z modeli Explorer, Escort in Express proizvodnja žal zaključila. Danes najdete v našem prodajnem program priznane znamke kot so Sony, Epson, Hitachi in NEC.

H